Redig och stadig frukost


Imorgon ska jag överraska mitt stora hjärta med en redig frukost. Tänkte göra egen müsli. Ska nog även försöka hinna med att göra egna nybakade frallor. Gott med en redig frukost. Dessutom är han ledig imorgon kväll/natt så då behöver jag inte vara allt för tyst i köket hihi. Ni får se resultatet imorgon kommer nog bli en katastrof haha.


1 l havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
1 dl vatten
1 dl lönnsirap eller ljus sirap
2 msk olja
1 msk malen kanel
10 torkade aprikoser

Sätt ugnen på 200° C.
Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen.
Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om.
Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
Hacka aprikoserna. Rör ner dem i flingblandningen och låt kallna.